Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tájékoztató rendszert indít a Kamara az egyéni vállalkozóknak

2020. július 7.

2020. július 1. után a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről (korábban a Kormányablakok feladata volt tájékoztatást nyújtani az egyéni vállalkozói tevékenységhez szükséges alapvető információkról és kötelezettségekről). A területileg illetékes gazdasági kamarák személyre szabott tájékoztatása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy új információs felület létrehozásával könnyíti meg az érdeklődők számára az információgyűjtést.

Ingyenes weboldal a szombathelyi vállalkozásoknak - Pályázat

2020. június 17.

Most a fejlesztés költségét és a weboldal fenntartását is átvállalják a kiírók. Összesen száz szombathelyi mikrovállalkozás digitális fejlődését támogatja a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Változnak a munkahelyteremtő bértámogatás igénylésének feltételei

2020. július 16.

Célzottabbá válik a koronavírus-válságot enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett munkahelyteremtő bértámogatási program: a kormány 2020. július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munka-erőpiaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető.

BREXIT – az Európai Bizottság legfrissebb közleménye

2020. július 15.

Figyelmükbe ajánljuk az Európai Bizottság közleményét, mely útmutatóként szolgál az EU és az Egyesült Királyság közötti átmeneti időszak végére való hatékony felkészüléshez a cégek és állampolgárok számára.

A K&H családi vállalatok kiválósági díja - pályázat

2020. július 14.

A díjat 5 évvel ezelőtt azért hozták létre, hogy támogassák és elismerjék a vállalkozások gazdasághoz való hozzájárulását és elkötelezettségét a társadalom iránti. 2020-ban a koronavírus-járvány kihívásaira adott példamutató megoldásokat három kategóriában díjazzák.

Hivatalos olasz cégjegyzék

2020. július 13.

Az olasz kamarák tájékoztatása szerint már angol nyelven is elérhető a hivatalos olasz cégjegyzék, melyben az egyes vállalkozásokra, illetve listákra is rá lehet keresni.

Július 6-tól elérhető az Új versenyképesség növelő támogatási program

2020. július 13.

A támogatási program célja, hogy azon nagyvállalatok pénzügyi veszteségeit kompenzálja, akik a koronavírus (COVID-19) miatt súlyos pénzügyi veszteséget szenvedtek el.

Szakképzési Magazin

2020. július 9.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020. évi első Szakképzési Magazinja, az Üzleti7 különszáma.

A nyugdíj mellett munkát végzők járulékmentessége

2020. július 8.

2020. július 1-jétől már nem csak a munkaviszonyban álló, hanem foglalkoztatási formától függetlenül minden munkát végző saját jogú nyugdíjas (például a megbízási jogviszonyban álló is), mentesül a biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség alól.

Celldömölkön is csobbantunk

2020. július 7.

 

A COVID-19 vírushelyzetet követően mindenki nagy örömére újra nyitottak a strandok is. A celldömölki fürdővel együttműködve egy tartalmas elfoglaltságot biztosító napot tartottunk, "Csobbantunk" a kamara ED tájékoztató irodájával.

 

Változás az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvényben

2020. június 30.

2020. július 1. napjától hatályba lépő törvénymódosítás alapján új tevékenységgel, új feladattal bővül a területi kamarák szolgáltatási köre.

EU Hírlevél 12. szám

2020. június 30.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének legújabb elektronikus hírlevele, melyben a Fókuszban az Unió rovatban „Állami támogatás – ha külföldről jött, nem vizsgálták – eddig…” címmel találnak összefoglalót.

Határon átnyúló gazdaságfejlesztési pályázatot hirdet a CED

2020. június 29.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel, határon átnyúló fejlesztési pályázatot hirdet a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

Piacvezető svájci fémipari cégcsoport keres magyar beszállítót

2020. június 29.

Egy piacvezető svájci fémipari cégcsoport keres olyan magyar gyártót/beszállítót, aki precíziós alkatrészeket gyárt kerámiából illetve keményfémből. Ezen anyagok megmunkálásakor a legfontosabb követelmény a finommegmunkálás, mint például a csiszolás, tükrösítés, fényezés, majd összeszerelés.

Sárváron csobbantunk az ED irodával

2020. június 26.

A 2020-as nyári EU-roadshow keretében június 25-én a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe vártuk képességfejlesztő, logikai, ügyességi és memóriajátékokkal, játékszigettel és kreatív foglalkozásokkal a legkisebbeket egy kis fürdőzés utáni kikapcsolódásra a fürdő területén felállított EU-asztalnál.

Folytatódik kamaránkban a pályázati tanácsadás

2020. július 13.

Jelenleg ugyan nincs elérhető új pályázat, ennek ellenére kamaránk a továbbiakban is biztosítja a pályázati tanácsadás lehetőségét az eddig megszokottak szerint.

VMKIK Ipari Tagozat küldöttválasztó ülése

2020. július 28.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020. évi választási folyamatának részeként 2020. augusztus 13-án 16.00 órakor tartja küldöttválasztó ülését a kamara Ipari Tagozata.

 

A választással kapcsolatban bővebb információt a kamara honlapján, a Választás 2020 menüpontban talál: www.vmkik.hu

Remek hangulatú Kisinas táborokon vagyunk túl

2020. július 15.

Idén nyáron is megszerveztük a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs Kisinas táborát, ahol szakmaismereti programokkal vártuk a résztvevő diákokat. Két tábori turnust hirdettünk.

EU HÍRLEVÉL 2020/13. szám

2020. július 15.

Megjelent  az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben a  Fókuszban az Unió rovatban „Együtt Európa helyreállításáért – szemelvények az EU német soros elnökségének programjából” címmel talál összefoglalót.

Szigorodnak a magyar cégek németországi vállalkozási feltételei

2020. július 14.

Nehezítik a magyar vállalkozások németországi tevékenységét a kiküldetéssel összefüggő német szigorítások – hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ). Ezt foglalja össze a kamaraonline cikke.

Modern Vállalkozások Programja - Országos Online Konferencia - IT Biztonság

2020. július 13.

A koronavírus járvány váratlan helyzet elé állította a vállalkozásokat Magyarországon is. Nagyon rövid idő alatt kellett megteremteni az otthonról végezhető munka feltételeit. A szakemberek szerint ezt a feladatot a nagyobb cégek sikeresebben oldották meg, mert náluk már volt hagyománya a home office-nak munkaszervezési, infrastrukturális és információbiztonsági szempontból is.

NEM TELJESÍTETT AJÁNLÁSOK

2020. július 10.

A fogyasztóvédelemről szóló1997. évi CLV.törvény36. § (1) bekezdése: Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza.

Ingyenes hozzáférés az Európai Bizottság gépi fordítási eszközéhez, az eTranslation szolgáltatáshoz

2020. július 8.

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz gépi fordítási szolgáltatása, az eTranslation ingyenesen elérhető Európa 21 millió kis- és középvállalkozása (kkv-k) számára.

Támogatásra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők

2020. július 7.

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.

3 milliárd forintos keretösszeggel indul el a nyári Diákmunka program

2020. július 1.

A kormány 3 milliárd forintos keretösszeggel indítja el a diákok nyári munkavállalását támogató programot.

Jelentkezzen kamarai gyakorlati oktató képzésre!

2020. június 30.

Az iskolai rendszerű szakképzésben 2019. szeptember 1-től csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak a tanulók gyakorlati képzésével (kivéve: felsőfokú végzettség, 60. életév, mestercím).

 

Csobbanj! Celldömölk

2020. június 29.

A COVID-19 vírushelyzetet követően mindenki nagy örömére újra nyitnak a strandok is. A  celldömölki fürdővel együttműködve szeretnénk egy tartalmas elfoglaltságot biztosítani július 3-án, pénteken.

Innovációs eredménytábla: hazánk a mérsékelt innovátorok között

2020. június 29.

Az Európai Bizottság által közzétett 2020. évi európai innovációs eredménytábla szerint továbbra is Svédország innovációs teljesítménye a legjobb az EU-ban. Hazánk összesített innovációs mutatójának értéke az uniós átlag 66,4%-át éri el.

Magyar Üzleti Felelősség Díj és Védjegy használata - pályázat

2020. június 29.

XIII. alkalommal került meghirdetésre a Magyar Üzleti Felelősség Díj, másnéven a CSR Hungary Díj. A díj célja azon Magyarországon működő cégek, vállalkozások, szervezetek népszerűsítése és tevékenységük megismertetése, akik már a XXI. század felelős és fenntartható üzleti modelljének és gazdaságának meghonosítására törekednek. A díj elnyerésével a pályázók a díjon kívül versenyképességük, piaci pozíciójuk erősödésével is számolhatnak, hiszen partnereik és fogyasztóik is megismerik előremutató üzleti és társadalmilag felelős tevékenységüket.

Elérhetők a megújuló szakképzés képzési programjai

2020. június 26.

A megújuló szakképzési rendszer - alkalmazkodva a gazdaság igényeihez - lehetővé teszi a magyar fiatalok számára, hogy olyan készségek és kompetenciák birtokában kerüljenek ki az iskolarendszerből, amelyek segítségével megállják a helyüket a gyors technológiai fejlődés során átalakuló munkakörökben is.