Üdvözöljük a

Innovációs eredménytábla: hazánk a mérsékelt innovátorok között | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Innovációs eredménytábla: hazánk a mérsékelt innovátorok között

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2020. június 29.

Az Európai Bizottság által közzétett 2020. évi európai innovációs eredménytábla szerint továbbra is Svédország innovációs teljesítménye a legjobb az EU-ban. Hazánk összesített innovációs mutatójának értéke az uniós átlag 66,4%-át éri el.

Az eredménytábla szerint, - amely a 2019. évi adatokon alapul - EU-szerte továbbra is javul az innovációs teljesítmény, mely immár második éve meghaladja az Egyesült Államokét. Ugyanakkor Európának többet kell tennie azért, hogy felzárkózzon azokhoz az országokhoz – például Dél-Koreához, Ausztráliához és Japánhoz –, melyek világszinten élen járnak az innováció terén. Az eredmények rávilágítanak arra, hogy további lehetőségek rejlenek az uniós innovációs szakpolitikák jobb összehangolásában, Európa globális versenyképességének előmozdításában, és abban, ha az innováció még fontosabb szerepet kap a koronavírus-világjárvány leküzdését célzó küzdelemben. Az eredmények értelmében 2019-ben felgyorsult az a néhány éve tartó tendencia, hogy a tagállamok teljesítménye fokozatosan közelít egymáshoz.

 

 

 

 

 

 

Az európai innovációs eredménytábla eredményük alapján a vezető innovátorok, a jelentős innovátorok, a mérsékelt innovátorok és a lemaradó innovátorok csoportjába sorolja az uniós országokat. Az eredmények azt mutatják, hogy továbbra is Svédország innovációs teljesítménye a legjobb az EU-ban, utána sorrendben Finnország, Dánia és Hollandia következik. Magyarország a mérsékelt innovátorok csoportjába tartozik, összesített innovációs mutatójának értéke az uniós átlag 66,4%-át éri el.

Forrás: ec.europa.eu