Üdvözöljük a

AZ IQOR mostantól IVY! | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

AZ IQOR mostantól IVY!

Szerző: Pesthy Zsuzsanna | 2019. szeptember 16.

Névváltás az  IQOR GLOBAL SERVICES HUNGARY-nél.

AZ IQOR MOSTANTÓL IVY!

A SZOMBATHELYI KÖZPONTÚ IQOR GLOBAL SERVICES HUNGARY MEGÚJULT NÉVVEL ÉS ARCULATTAL IVY TECHNOLOGY NÉVEN NYÚJT TECHNOLÓGIAI JAVÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOKAT. AZ ÚJ TULAJDONOS, AZ AMERIKAI STAPLE STREET CAPITAL, PÉNZÜGYI BEFEKTETŐKÉNT ERŐSÍTI A CÉGET ÉS SEGÍTI AZ OPERATÍV MENEDZSMENTET AZ ÚJABB ÉS ERŐSEBB PARTNERKAPCSOLATOK KIÉPÍTÉSÉBEN. A NÉVVÁLTÁS UGYAN SZEMBETŰNŐ, DE NEM KÍSÉRIK RADIKÁLIS, CÉGSZINTŰ ÁTALAKULÁSOK, AZ IVY TECHNOLOGY STABILAN FOLYTATJA EDDIGI MŰKÖDÉSÉT A JÖVŐBEN IS.

 

AZ IQOR MÁTÓL IVY, DE MIÉRT IS?

A szombathelyi gyáregység 2014-ben a Jabil AMS (Aftermarket Services) részlegének felvásárlásával került az iQor tulajdonába. A felvásárlást egy divízió váltás és egyúttal egy új üzleti modell kialakítása kísérte, amely akkoriban rendkívül innovatívnak számított a nemzetközi elektronikai iparban. Az iQor összekötötte a telefonon zajló, Call-Center szolgáltatást a tényleges javítóhelyekkel és ezáltal egy olyan üzleti modellben gondolkodott, ahol nem csak a javítási szolgáltatásokat, hanem a teljes ügyfélkapcsolattartási tevékenységet is biztosíthatták a vevőkörüknek. Ezáltal a két tevékenységet - amit ma a nagyvállalatok általában külön cégekhez szerveznek ki – az iQor egy kézben tartotta annak érdekében, hogy gyorsabban, magasabb színvonalon és alacsonyabb költséggel biztosítsa a teljes szolgáltatási csomagot az ügyfelei számára.

Az idei év fordulópontot jelentett a cég számára, mivel a vezetőség előtt egyértelművé vált, hogy a korábbi üzleti modell nem lett sikeres és nem hozta meg a kívánt üzleti áttörést sem. Tekintettel arra, hogy az iQor alaptevékenysége nem az elektronikai termék javítás volt, hanem a Call-Center-ek üzemeltetése, azon stratégiai döntés született, hogy a piac legmagasabb szintű kiszolgálásának érdekében a két szolgáltatási tevékenység ismét szétválasztásra kerül. Ezen folyamat eredményeként került az iQor AMS divíziója 100%-ban a Staple Street Capital LLC tulajdonába és született meg az Ivy Technology.

 

IVY TECHNOLOGY: KISEBB CÉG, TISZTÁBB ÜZLET

Az új tulajdonos számára kiemelt értéket képvisel, hogy az Ivy Technology egy nagyon letisztult, adósság nélküli, jól működő és impozáns ügyfélkörrel rendelkező üzletként kezdi meg a tevékenységét. Az Ivy operatív vezetése és az új tulajdonos - a saját üzleti kapcsolatain keresztül – az eddiginél gyorsabb fejlődési pályára tudja állítani a vállalatot az elektronikai javítási piacon. Ugyan az Ivy Technology az iQor Global Services-nél kisebb szervezet, mégis lehetőséget kínál arra, hogy globális módon szolgálja ki ügyfeleit. Az Ivy Technology 10 országban van jelen gyártókapacitással és további 14 országban kereskedelmi partneri kirendeltségeket tart fenn. Az Ivy globálisan közel 3000 munkavállalóval és több mint 200 millió dolláros éves árbevétellel rendelkezik.

Az Ivy Technology vezetőségének célja egy, a 21. század nagyon gyorsan változó üzleti követelményeihez illeszkedő, ún. lapos menedzsment struktúra kialakítása. A lapos szervezetek (flat organizations) rugalmasabbak és jobban tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, a gyorsabb kommunikáció pedig a hétköznapi üzleti életben is gyorsabb döntéshozatalt eredményez.

 

VALÓDI MEGGYŐZŐDÉS, VALÓDI ÉRZELMEK, VALÓDI EMBEREKNEK

„Az Ivy Technology szombathelyi telephelyének volt és van egy olyan vállalati kultúrája, amit a cég és a munkavállalók, különböző nevek alatt, de több mint 10 év munkájával teremtettek meg. Ez a vállalati kultúra nagyon értékes számunkra.” – hangsúlyozza Pákozdi Gábor az Ivy Technology Ügyvezető igazgatója. Az Ivy Technology meggyőződése, hogy a szakmai sikerekhez elengedhetetlen az empatikus munkamorál és az olyan klasszikus értékek, mint az empátia, az őszinteség és az integritás. A cég vezetősége nem csak technikai, de az emberi értékek szintjén is épít dolgozóira, hogy csapatban valósítsák meg az Ivy Technology hosszútávú növekedési vízióját, ami legfőképpen az innovációra és a modern technológiákba történő folyamatos befektetésre épül.

Az Ivy Technology a jövőben minél több új üzletet kíván a globális portfóliójába beépíteni. A szombathelyi gyár, mint a cégcsoport második legnagyobb létszámú telephelye, előreláthatólag kiemelkedő szerepet játszhat ezen globális fejlődés realizálásában, ami a térségben, a jövőre nézve, stabil üzleti jelenlétet teremt. Az üzleti megoldások terén az Ivy Technology a vidék egyik leginnovatívabb vállalata maradt és továbbra is nyitott ajtókkal várja azon munkavállalókat, akik valódi emberként, meggyőződésüktől vezérelve, csatlakoznának a csapatához.

 

További információ:

Horváth Mirjam Rendezvényszervező, Senior menedzsment asszisztens, Ivy Technology Magyarország

9700 Szombathely, Vásártér utca 1.

mirjam.horvath@ivytech.com

+(36) 30 431-7113