Üdvözöljük a

Elindult a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása - Sajtóközlemény | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindult a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása - Sajtóközlemény

2019. június 21.

Megjelent a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztására vonatkozó pályázati felhívás az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentornak olyan gyártó, termelő tevékenységet folytató integrátor vállalkozásokat keres, amelyek elkötelezettek a hazai beszállítófejlesztés iránt és kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy segítsenek másoknak. Külpiaci mentornak az export területén sikeres és tapasztalt, saját terméket előállító vállalkozásokat keresünk. A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.07.18-ig lehet benyújtani.

A beszállítói- és külpiaci mentorálás elsődleges célja - a kormányzati célokkal összhangban - hogy ösztönözze a kis- és középvállalkozásokat, hogy termelésükkel és/vagy szolgáltatásaikkal magas színvonalat érjenek el, be tudjanak lépni a hazai, illetve nemzetközibeszállítói/külpiaci termelési/értékesítési láncokba, illetve ilyen irányú tevékenységüket tovább fejleszthessék. A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért KKV saját jogán lesz képes bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez csoportos mentorálás keretén belül kíván segítséget nyújtani, az egész országot lefedő 20 területi mentor-mentorált csoport létrehozásával.

 

A Pályázati Felhívások keretében olyan, alapvetően termelő-tevékenységet folytató, sikeres és tapasztalt integrátor vagy külpiaci mentor vállalatok jelentkezését várjuk, amelyek gyakorlati tapasztalataikat megosztva mutatnak irányt, ösztönzik, segítik és támogatják, valamint saját példájukkal motiválják a mentoráltakat, ezzel is elősegítve fejlődésüket.

 

A beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztása 20 területi egységre bontva (19 megye és Budapest) történik. A beszállítói mentorálás során országosan összesen 60 cég, (területi egységenként 3 mentor), míg a külpiaci mentorálás során országosan összesen 40 cég, (területi egységenként 2 mentor) kerül kiválasztásra. A mentorok toborzását és kiválasztását az MKIK a területi kereskedelmi és iparkamarákkal közösen, a megyei programkoordinátorok segítségével valósítja meg. A mentorok kiválasztását követően a mentorált vállalkozások kiválasztása külön pályázati felhívás keretében történik majd meg.

 

A pályázati felhívásról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról www.vallalkozztudatosan.hu és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

 

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

 

További információ:

Répássy Zsuzsanna, szakmai referens ( repassy.zsuzsanna@mkik.hu )