Üdvözöljük a

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai hozzájárulás - Március 31-ig kell a kötelező hozzájárulást befizetni

2020. január 2.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a kötelező kamarai hozzájárulás befizetési határideje 2020. március 31! Az ötezer forintos hozzájárulás teljesítését megteheti átutalással, vagy személyes befizetéssel bármely OTP Bank fiókban az alábbi OTP számlaszámra: 11747006-20222972, továbbá kamaránk ügyfélszolgálatán (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.).  Átutalás/befizetés esetén a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni a vállalkozás adószámát.

 

Szakképzési utak a gazdasághoz – a törvény még járatlan?

2020. február 14.

Magasabb juttatásokat kapnak a tanulók a jövőben a cégeknél, de a gyakorlati képzőhelyek számára egyelőre nem ismert milyen bérjellegű költségekkel jár ez; új, átfogóbb, a vállalati igényekhez igazodó szakmákat tanulhatnak a diákok szeptembertől a középiskolákban; többek között ezekről a szakképzésről, gazdasági helyzetet érintő témákról esett szó a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Regionális Gazdasági Évnyitón szerdán. A gazdasági önkormányzat, mint a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének soros elnöki feladatait ellátó tagja, az országos és a régió kamaráinak vezetőivel, a gazdaság és a szakképzés szereplőivel az aktuális törvényi változásokról tartotta meg szakmai rendezvényét.

Már a kata is lehet online

2020. február 14.

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a 19KATA nyomtatványt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A bevételi nyilatkozat az idei évtől az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) is elkészíthető, így egyszerűbb és gyorsabb a kitöltés, sőt még külön program sem kell hozzá.

Ipari tagozat kihelyezett ülése a Milla- Plastic Kft-ben

Kamaránk Ipari tagozata a sárvári Milla-Plastic Kft. telephelyén tartotta kihelyezett tagozati küldöttgyűlését.

Szakmai tanulmányiversenyek vasi továbbjutói

2020. február 13.

Meg vannak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) elődöntőiből a második fordulóba, a válogatóra bejutott eredmények.

Fókuszban a külpiacok - külgazdasági évnyitó konferencia

2020. február 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Fókuszban a külpiacok” címmel külgazdasági évnyitó konferenciát szervez. A rendezvény célja, hogy tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

NEM TELJESÍTETT AJÁNLÁSOK

2020. február 12.

A fogyasztóvédelemről szóló1997. évi CLV.törvény36. § (1) bekezdése: Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza.

Egyéni utak vállalkozóként

2020. február 7.

 Milyen papírok szükségesek az egyéni vállalkozás alapításához? Milyen hivatalokban kell ügyet intézni ehhez? Ezekkel a kérdésekkel havonta 10-15 leendő vállalkozó keresi fel a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatát. A statisztikai kimutatások szerint továbbra is az egyéni vállalkozási forma a legnépszerűbb, a vasi iparkamara nyilvántartásában jelenleg 11830 fő szerepel, de emellett több, mint kétezren szüneteltetik tevékenységüket.

Vállalkozók toborzása a Pénzügyi és Vállalkozói Témahétre

2020. február 7.

A Pénz7 a European Money Week nemzetközi kezdeményezés 2015-ben elindult hazai programsorozata, ami 2018-tól kezdve kiegészült a Vállalkozói Témahéttel. A Pénzügyi és Vállalkozói Témahét célja, hogy pénzügyi tudatosságra nevelje az általános- és középiskolás diákokat, formálja gazdasági szemléletüket, bővítse ismereteiket és fejlessze vállalkozói kompetenciákat.

Késedelmes fizetés és lánctartozás

2020. február 7.

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) most megjelent elemzésében a hazai vállalkozások késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatait vizsgálták.

HŐKEZELŐ SZAKMAI NAP

2020. február 5.

A Borsodi Műhely Kft. szakmai napot hirdet hőkezelés témakörben ipari szereplők részére.

Regionális Gazdasági Évnyitó

2020. február 3.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének soros elnöki feladatait ellátó tagja 2020. február 12-én 14.00 órai kezdettel Regionális Gazdasági Évnyitó rendezvényt szervez Szombathelyen (Tó-vendéglő, 9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.), melynek fókuszában a régió munkaerőpiaci helyzete és a szakképzési változások lesznek.

Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj: meghosszabbított pályázati határidő

2020. február 3.

16 és 30 év közötti fiatalok jelentkezhetnek 2020. február 21-ig európai vonatkozású projektjeikkel az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díjra. Az egyik fődíj egy aacheni út.

INPUT Program - startup szolgáltatások

2020. január 31.

Az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfólió, szakértő kollégák, széles hazai- és nemzetközi kapcsolati hálózat révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását, segítse sikeres külpiaci szereplésüket.

MKIK EU Hírlevél 2020/03. szám

2020. február 14.

Megjelent az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele, melyben a Fókuszban az Unió rovatban „A britek nem számolják fel gazdasági kapcsolataikat Európával” címmel olvashat összefoglalót.

Adóbevallási határidők 2020-ban

2020. február 14.

Néhány fontos bevallási és befizetési határidő, amit érdemesszem előtt tartani, betartani.

Regionális Gazdasági Évnyitó - Képgalériával

2020. február 13.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének soros elnöki feladatait ellátó tagja február 12-én Regionális Gazdasági Évnyitó rendezvényt szervezett Szombathelyen.

Gazdaságfejlesztés 2027-ig

2020. február 12.

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. A dokumentum elkészítése és megvalósítása az új programozási ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

Gazdasági Havi Tájékoztató

2020. február 12.

Megjelent az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének havi tájékoztatója.

XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár

2020. február 10.

Kutatást-fejlesztést folytató vállalkozások, innovátorok, egyéni feltalálók, kutatók, oktatók és diákok jelentkezését várják.

Pályaválasztási Kisokos

2020. február 7.

Megjelent a VMKIK szakmákat bemutató „Pályaválasztási Kisokos”, rendhagyó kiadványa.

Pályázati felhívás: Magyar Kézműves Remek 2020

2020. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2020-ban is kétfordulós pályázatot hirdet a „Magyar Kézműves Remek” elismerő cím elnyerésére.

Lassulást jósol a GKI

2020. február 7.

A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül, az EU-ban az egyik leggyorsabb ütemben bővült. Az október-novemberi adatok összességében még nem utalnak lassulásra, az ipari várakozások romlása azonban figyelmeztető jel, idén 3-3,5 százalék lehet a GDP-növekedés a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint.

Bemutatta éves munkaprogramját az Európai Bizottság

2020. február 3.

 A fenntartható gazdaságra és a digitalizációra való átállásra fókuszál az Európai Bizottság éves munkaprogramja, amit szerdán fogadott el a testület. A testület nem csak 43 szakpolitikai célkitűzést tett az asztalra, de 34 javaslat visszavonását vagy hatályon kívül helyezését is kezdeményezi.

HR Klub

2020. február 3.

Téma: Mentálhigiéné a munkahelyen.

Helyszíne: Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme (9700 Szombathely, Honvéd tér 2.)

 

Pályázati lehetőségek 2020

2020. január 31.

A 2014-2020-as pályázati ciklus az utolsó évéhez ért. A jelenleg még elérhető pályázati lehetőségek a következők.