Üdvözöljük a

BESZÁLLÍTÓI MENTORÁLT FELHÍVÁS | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

BESZÁLLÍTÓI MENTORÁLT FELHÍVÁS

2019. szeptember 23.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretén belül megvalósuló vállalkozói mentoráláshoz. A pályázat beadási határideje 2019. október 9.

 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: MKIK) felhívást hirdet Magyarországon működő kis és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) számára beszállítófejlesztési mentorprogramban való részvételre.

A pályázat beadási határideje 2019. október 9., a részletes feltételek a pályázati felhívásban a www.vallalkozztudatosan.hu  honlapon olvashatóak.

 

A hazai és nemzetközi gyakorlatokat figyelembe véve a beszállítófejlesztés mentor cég bevonásával tud csak igazán hatékonyan megvalósulni. A Bács-Kiskun megyében korábban már sikeresen megvalósult AIPA pilot projekt tapasztalataira építve, olyan mentor cégeket kértünk fel országszerte mentornak, akikhez potenciális beszállító mentorált KKV-kat tudunk párosítani. A mentorok listáját a pályázati felhívás tartalmazza. A pályázó mentoráltak ezen cégek közül választhatnak mentort.

A 11 alkalmas, egy éves mentorálási folyamat a mentorált KKV-k felmérésével kezdődik, ahol szakértők segítségével és a mentor bevonásával meghatározásra kerülnek a mentoráltak fejlesztendő területei. Ezt követően 9 csoportos alkalom megtartására kerül sor, amelyből 2 helyszíni látogatás a mentornál, 7 - szakértők által vezetett - alkalom pedig interaktív foglalkozás, a projektet kísérő e-learning tananyaghoz kapcsolódóan. A foglalkozások témái: termeléstervezés, minőségirányítás, lean management, logisztika, HR, stratégiai kontrolling és ipar 4.0. Lehetőség van továbbá 6 alkalommal egyéni szakértői konzultációra pénzügyi management, cég- és nemzetközi jog területeken, valamint a foglalkozásokhoz kapcsolódó témákban. A mentoráltak a folyamat végére elkészítik saját beszállító fejlesztési tervüket. A mentorálási folyamat az elfogadott beszállítófejlesztési terv értékelői áttekintésével végződik. A folyamat végén a mentorált KKV-k „Tudatos Beszállító” tanúsítvány vehetnek át.

Országosan 240 Mentorált vállalkozás kerül kiválasztásra, megyénként 12 cég. Egy Mentorhoz 4 mentorált KKV jelentkezhet, így megyénként 3 Mentorból és 12 mentoráltból álló csoport kerül kialakításra.

A Mentorált vállalatnak vállalnia kell, hogy az egy éves mentorálási időszakban 11 alkalommal személyesen vagy képviselője által részt vesz a mentorálási folyamatban.

A programban részvétel előnyei a Mentorált vállalkozás részére:

•             lehetőség a beszállítói kapcsolatok kiépítésére,

•             szakmai fejlődés a fent említett 7 témakörben,

•             üzleti kapcsolatépítés.

A programban való részvétel nem jár költséggel, a résztvevő cégeknek mindössze a foglalkozásokra utazás költségét kell finanszírozniuk.

 

Érdeklődés esetén kérem a megyei programkoordinátorunkkal lépjen kapcsolatba.

 

Szigethy Péter, Vas megyei programkoordinátor

Tel.: +36-20-374-0021

E-mail: szigethy.peter@mkik.hu