Üdvözöljük a

KÜLPIACI MENTORÁLT FELHÍVÁS | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KÜLPIACI MENTORÁLT FELHÍVÁS

2019. szeptember 23.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében megvalósuló vállalkozói mentoráláshoz..A pályázatok beadására 2019. szeptember 9-től október 9-ig van lehetőség.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) felhívást hirdet a Magyarországon működő kezdő exportőr, illetve az export tevékenységüket növelni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozások számára (a továbbiakban: kkv) üzletfejlesztésük támogatását   célzó vállalkozói mentorprogramban külpiaci mentoráltként való részvételre.

A pályázatok beadására 2019. szeptember 9-től október 9-ig van lehetőség, a részletes feltételek a http://vallalkozztudatosan.hu/  honlapon olvashatóak.

Az egyéves mentorálási folyamat során külpiaci tapasztalattal rendelkező mentor vállalkozások és szakértők segítenek felmérni a potenciális exportőr kkv-k, azaz mentoráltak fejlesztendő területeit, támogatják őket exportstratégiájuk kidolgozásában és külkereskedelmi tevékenységük beindításában, bővítésében.

A projektben országosan 240 kkv vehet részt.  Az összesen 11 alkalomból álló, havi rendszerességű mentorálási folyamatot tapasztalt exportőrökből álló külpiaci mentorhálózat, valamint külső szakértők támogatják. A mentorálási folyamatot egy megalapozó csapatépítő találkozó és a cégek fejlesztési szükségleteinek a felmérése előzi meg. Ezt követően 8 alkalommal interaktív csoportos foglalkozásokra (mentorálásra) kerül sor, a projekthez kapcsolódó e-learning tananyagra és jó gyakorlatokra építve. A foglalkozások főbb témái: üzleti, pénzügyi és stratégiai tervezés, nemzetközi marketing, külkereskedelem és exportterv készítés. Továbbá lehetőség van 6 alkalommal egyéni szakértői tanácsadásra. A mentorálási folyamat végén, a folyamat eredményként a mentorált kkv-k elkészítik saját exporttervüket a mentorok és külső tanácsadók közreműködésével. A mentorálási folyamat zárásaként a mentorált kkv-k egy tanúsítványt kapnak, mely előnyt jelenthet további exportfejlesztési programokban való részvételnél.

Országosan 20 helyszínen (19 megye és Budapest) összesen 240 mentorált vállalkozás kerül kiválasztásra, területi egységenként 2 mentorvállalkozás és legfeljebb 12 mentorált vállalkozás részvételével kerülnek kialakításra a külpiaci fejlesztésben részt vevő csoportok.

A programban való részvétel előnyei a mentorált részére:

•             külpiacra lépéshez vagy külpiaci részesedés növeléséhez szükséges szakmai tudásfejlesztés,

•             üzleti kapcsolatépítés,

•             új külpiaci lehetőségek feltérképezése.

A mentoráltak vállalják, hogy az egyéves mentorálási időszakban 11 alkalommal személyesen, vagy képviselőjükkel részt vesznek a mentorálási folyamatban.

Érdeklődés esetén kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a megyei programkoordinátorral.

 

Szigethy Péter, Vas megyei programkoordinátor

Tel.: +36-20-374-0021

E-mail: szigethy.peter@mkik.hu

Honlap: www.vallalkozztudatosan.hu

 

Részletek:  http://vallalkozztudatosan.hu/