Üdvözöljük a

TOP 100- 2016 | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

TOP 100- 2016

Szerző: Pesthy Zsuzsanna

A száz legeredményesebb Vas megyei vállalkozás nettó árbevétele 2015-ben több mint 1116 milliárd forint volt, az előző évhez képest 17,6 százalékkal nőtt.

A vasi cégek 2015-ben összesen 98,3 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el, aminek 70 százalékát a TOP cégek adták, a száz legnagyobb vállalkozás tavaly Vas megye munkavállalóinak csaknem felét, több mint 24 ezer embert foglalkoztatott.

A lista első helyén változatlanul a közúti járműgyártással és járműmotor alkatrészgyártással foglalkozó LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. áll, 231 milliárd forint árbevétellel, ami 16 százalékkal több az előző évinél.

A második a Delphi Hungary Autóalkatrész Gyártó Kft. 197 milliárd forint árbevétellel, ami 7,5 százalékkal több az előző évinél.

A harmadik a BPW Hungária Kft. 71 milliárd forint árbevétellel, 3,6 százalékos bővüléssel.

A lista további hét helyén olyan cégek szerepelnek, mint az Opel Szentgotthárd Kft., a LINDE Gáz Magyarország Zrt., az IQOR Global Services Hungary Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a Cellkomp Elektronikai Kft. és az Észak-Nyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt., amely a megye legnagyobb foglalkoztatójává lépett elő tavaly.

Csatolt állományok: