Üdvözöljük a

Elérhetők a megújuló szakképzés képzési programjai | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elérhetők a megújuló szakképzés képzési programjai

2020. június 26.

A megújuló szakképzési rendszer - alkalmazkodva a gazdaság igényeihez - lehetővé teszi a magyar fiatalok számára, hogy olyan készségek és kompetenciák birtokában kerüljenek ki az iskolarendszerből, amelyek segítségével megállják a helyüket a gyors technológiai fejlődés során átalakuló munkakörökben is.

A korszerű szakmai kompetenciák elsajátításához fontos mérföldkő a 174 szakmához tartozó Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) új szemléletű meghatározása, amelyek a szakmájukat kiválóan ismerő szakértők segítségével készültek el. Az anyagokat az ágazatért felelős minisztériumok és az Ágazati Készségtanácsok munkájában részt vevő gazdasági szereplők is véleményezték, így a követelmények szakmailag megalapozottak, korszerűek és a gazdaság igényeit tükrözik. A Képzési és Kimeneti Követelmények alapján folyamatosan bővülő közzététellel készülnek a Programtantervek (PTT).

A Képzési és Kimeneti Követelmények tartalma, vizsgaleírása, valamint a Programtantervek biztos alapot adnak mind a szakképző intézményeknek, mind a duális képzésben résztvevő gazdálkodó szervezeteknek saját szakmai programjuk, képzési programjuk kidolgozásához.

A Képzési és Kimeneti Követelmények, valamint a Programtantervek munkaanyagai megtalálhatók az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján: https://szakkepzes.ikk.hu/kkk-ptt