Üdvözöljük a

Gazdaságfejlesztési szolgáltatásaink: részletek | Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gazdaságfejlesztési szolgáltatásaink: részletek

Pályázati tanácsadás

10 éves pályázati múlttal rendelkező kollégánk készséggel segít regisztrált vállalkozásoknak az aktuális pályázati kiírások feltárásában, tájékoztat a futamidő és az önerő mértékéről, a szükséges biztosítékok rendszeréről, űrlapokról, illetve dokumentumok beszerzéséről.

 

Gazdasági elemzések, konjunktúra felmérések készítése

 

 

Üzleti találkozók szervezése itthon és külföldön

A külföldi és a hazai vállalkozások kereskedelmi kapcsolatainak kiépítését célozza az üzleti találkozók szervezése, amelyen a cégek képviselői közvetlenül léphetnek kapcsolatba egymással. A rendezvényeken, programban szerepel az adott országok gazdaságának általános bemutatása, tárgyalási lehetőség a partnercégek között.

 

Külföldi szakmai utak szervezése (B4)

Igény szerint közös kiutazást szervezünk a megye vállalkozásinak tevékenységéhez kapcsolódó szakmai kiállítások megtekintésére. A kiállításokon lehetőség van a vásárok, bemutatók keretében szervezett programokon, üzletember találkozókon való részvételre.

 

Információszolgáltatás bel- és külföldi vásárokról

A kamaránkban megtalálható az országos és nemzetközi vásárnaptár. A vásárnaptár tartalmazza az adott kiállítás helyszínét, időpontját, tematikáját és a szervező adatait.

 

Üzleti ajánlatok közvetítése belföldre és külföldre

Aktuális üzleti ajánlatokat közvetítünk a hazai kamarák felé.

A vállalkozásoknak lehetőségük van üzleti ajánlatukat az Üzlet@hálón portálra feltölteni.

Az Üzlet@Hálón a kereskedelmi és iparkamarák b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók. Lehetőség van részletes keresésre.

Az Üzlet@Hálón kitűnő lehetőséget nyújt a kamaránál regisztrált vállalkozások számára az interneten való megjelenéshez. Adószámukkal és jelszavukkal (amit a kamarai regisztráció elvégzésekor adtak meg) bármikor frissíthetik, módosíthatják, bővíthetik a vállalkozásaik ajánlatait.

A külföldről beérkező üzleti ajánlatokat a kamara honlapján tesszük közzé, illetve célirányosan küldjük meg az érintett vállalkozások számára.

 

Szakmai előadások szervezése

Az aktuális információk megszerzése érdekében a vállalkozásokat informáljuk a jogszabályváltozásokról, a gazdaságot, különböző ágazatokat érintő kérdésekről, szakmai témákról.

 

Rendezvények szervezése

Reprezentatív termeink választékából a néhány személyes csoportok bensőséges találkozóhelyétől kezdődően, a száz főre tervezett események lebonyolítására alkalmas vállalat, vállalkozás vagy szervezet várakozásainak, igényeinek megfelelő helyszíneket talál.

Külön bejáraton keresztül is megközelíthető a klubhelyiség (max. 15 fő), a modern, és a 80 fő befogadására alkalmas konferenciaterem. Az emeleten 20 fő befogadóképességű tanácsterem áll a bérbe vevők rendelkezésére.

A teremszolgáltatáson kívül vendéglátás megrendelésére is lehetőség nyílik.

 

Europe Direct

Az Európai Bizottság 2005-től Europe Direct elnevezéssel működteti EU-kommunikációs hálózatát, amely Magyarországot, valamint az unió egész területét behálózza. Vas megyében az Európai Információs Pont Szombathelyen, kamaránkban működik. Feladatunk, naprakész tájékoztatás és tanácsadás az Európai Unióról, közvetítő szerep az unió intézményrendszere és az állampolgárok között. A programjaink között számos olyan rendezvény szerepel, amely a lakosságot hivatott közelebb vinni az unió eszmeiségéhez.

 

Határon átnyúló szolgáltatás

Az Ausztriában, Németországban vállalkozni szándékozók részére kamaránk teljes körű felvilágosítást ad a vállalkozás feltételeiről, illetve segítséget nyújt a határon átnyúló szolgáltatáshoz szükséges dokumentumok összeállításában. 

 

Vissza a Gazdaságfejlesztés divízióra